espa banner
blog

Εφημερίδα Η Βραδυνή της Κυριακής: MEGA BROKERS Σκοπός μας είναι η προσφορά στη κοινωνία!

Ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της MEGA BROKERS στην εφημερίδα "Η Βραδυνή της Κυριακής", για την εταιρική κοινωνική ευθύνη της MEGA BROKERS.

 

Η Mega Brokers ως σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία, έχει θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο και βασικό στοιχείο του στρατηγικού της σχεδιασμού, αναλαμβάνοντας υπεύθυνες πρωτοβουλίες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένες πολιτικές και δράσεις αναφορικά με τη βελτίωση του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και των πληθυσμών που δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς.
Η Εταιρεία επενδύει συστηματικά στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με παρεμβάσεις και προγράμματα που υπογραμμίζουν και διευρύνουν τη συμβολή της στην ελληνική κοινωνία. Η κοινωνική πολιτική ευθύνη της εταιρεία επικεντρώνεται στις παρακάτω δράσεις:
Βραβείο Γεώργιος Καρβούνης
Το υψηλής συναισθηματικής αξίας για την οικογένεια Χατζηθεοδοσίου Βραβείο «Γεώργιος Καρβούνης» τα τελευταία χρόνια στηρίζει οικονομικά με σημαντικές χορηγίες και δράσεις μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς
2020 Στο ορφανοτροφείο θηλέων η «ΜΕΛΙΣΣΑ» με αντικείμενο την παιδική προστασία για κορίτσια 2019 Στον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Τo χαμόγελο του παιδιού»
2018 Στην Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής και Πολιτιστικής στήριξης Παλιννοστούντων ομογενών ΝΟΣΤΟΣ
2017 Στο «Make a wish» Κάνε μια Ευχή Ελλάδος
2016 Στον πανελλήνιο σύλλογο πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων ανηλίκων «Αγάπη για Ζωή»
2015 Στην επιστημονική, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία “Ε.Μ.Ε.Ι.Σ”
2014 Στον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα”
2013 Στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού “Κιβωτός του Κόσμου”
Ανακύκλωση πλαστικά καπάκια μπουκαλιών
Η Mega Brokers πρόσφατα συγκέντρωσε 40 σακούλες απορριμμάτων γίγας με πλαστικά καπάκια μπουκαλιών, τα οποία προσέφερε στο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων «Αγάπη για Ζωή». Τα καπάκια αυτά συλλέγονται με σκοπό να χαρίζει ο Σύλλογος αναπηρικά αμαξίδια σε παιδιά με κινητικά προβλήματα. Η δράση αυτή έχει ενσωματωθεί στην καθημερινότητα της εταιρείας με απώτερο στόχο την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων ειδικών αμαξιδίων στις οικογένειες των παιδιών.
Εθελοντική Αιμοδοσία
Η Mega Brokers σε συνεργασία με το κέντρο αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για τη στήριξη και την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος. Στόχος και επίτευγμα της δράσης είναι η δημιουργία και διατήρηση του «Συλλόγου Mega Brokers»
 
Κατανάλωση Χαρτιού
Η Mega Brokers υιοθετεί οικολογικές πρακτικές σε μία προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης χαρτιού και εντός της εταιρείας, αλλά και για τις εταιρείες που συνεργάζεται, με σκοπό τη δημιουργία και τυποποίηση paperless διαδικασιών. Επίσης σε όλα τα εξερχόμενα email της εταιρείας υπάρχει η ένδειξη «Please Consider the Environment Before Printing».
Υποστήριξη Σωματείων
Η Mega Brokers επί σειρά ετών στηρίζει και ενισχύει υπό μορφή χορηγίας την ιστορική Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Αγίας Βαρβάρας «Α.Π.Ε. Αγία Ελεούσα».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Mega Brokers, κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με τις παραπάνω δράσεις και ενέργειες στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε, προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Οι κοινωνικά υπεύθυνες εταιρείες πρέπει να συνδράμουν, να διαφυλάξουν και να προασπίσουν τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Όλοι μπορούν να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο. Όσες περισσότερες επιχειρήσεις ευαισθητοποιηθούν, τόσο τα πράγματα θα γίνονται καλύτερα για όλους.
Η Mega Brokers θα συνεχίσει να δίνει το «παρών» αναπτύσσοντας τρόπους προσέγγισης της επιχειρηματικής της δραστηριότητας μέσα από δράσεις και αξίες υπευθυνότητας και σεβασμού για το περιβάλλον.