blog

Περίοδος Αναμονής. Ένας όρος «κλειδί» στο συμβόλαιο υγείας σας

Γιατί πρέπει να γνωρίζετε αυτήν τη λεπτομέρεια πριν ασφαλιστείτε 

Τα προγράμματα υγείας, ειδικά αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε – που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει επιβαρυνθεί έντονα από την έξαρση της πανδημίας και δοκιμάζονται οι αντοχές του – είναι μια έξυπνη, πρακτική εναλλακτική πρόταση για πρόσβαση σε αξιοπρεπείς δομές υγείας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.  

Ένα πρόγραμμα υγείας μπορεί να  περιλαμβάνει  διαγνωστικές εξετάσεις, ραντεβού με γιατρούς και σε περίπτωση που εμφανιστεί ανάγκη, την κάλυψη ολικώς ή μερικώς (ανάλογα το πρόγραμμα) του κόστους νοσηλείας. 

Πλέον οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταποκρινόμενες στην αύξηση ζήτησης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον κόσμο  έχουν προσαρμόσει τις υπηρεσίες τους για όλες τις ανάγκες και για όλα τα «πορτοφόλια». Αυτό που χρειάζεται όμως είναι ο κάθε ενδιαφερόμενος να έχει τον κατάλληλο ασφαλιστικό σύμβουλο  ο οποίος μέσα από ανάλυση αναγκών θα τον κατευθύνει για να εντοπίσουν μαζί τις εξατομικευμένες ανάγκες του.

Είναι σημαντικό πριν τη ασφάλιση να σας εξηγηθεί η ερμηνεία των ειδικών και γενικών όρων του προγράμματος που θα επιλέξετε έτσι ώστε έχετε μια συνολική εικόνα των παροχών και των διαδικασιών κάλυψης.

Εξίσου και ίσως πιο σημαντικό είναι  όταν προκύψει ένα έκτακτο γεγονός, να έχετε τον δικό σας σύμβουλο ο οποίος  θα είναι δίπλα σας να σας βοηθήσει αλλά και να αναλάβει την προβλεπόμενη «γραφειοκρατία» σύμφωνα με τους όρους  και τις διαδικασίες που ορίζονται στο δικό σας συμβόλαιο, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει εσάς. Αυτή είναι η προσέγγιση που εμείς στη MEGA BROKERS έχουμε επιλέξει να ακολουθούμε και αυτή είναι η επαγγελματική στάση που υιοθετούν οι συνεργάτες μας. 

Στο πλαίσιο της συμβουλευτικής που παρέχουμε, είναι και η επεξήγηση των όρων των συμβολαίων. Ορολογίες που ίσως δεν γνωρίζετε την ερμηνεία τους ή δεν έχετε το χρόνο να «μεταφράσετε» με απλά λόγια.

 Ένας από αυτούς τους όρους, από τους πιο σημαντικούς κατά τη γνώμη μας, είναι η «Περίοδος Αναμονής».

Ένας όρος που θα τον συναντήσετε στα συμβόλαια υγείας και επί της ουσίας ομαδοποιεί σε έναν πίνακα συγκεκριμένες παθήσεις τις οποίες για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν καλύπτει η ασφαλιστική εταιρία κατά την αρχική ένταξη και έναρξη της ασφάλισης.  

Η περίοδος αναμονής συνδέεται επίσης με τη γεωγραφική κάλυψη των παροχών συμβολαίου και διαφέρει ως προς την αρχική  ενεργοποίηση του συμβολαίου για παράδειγμα εντός ή εκτός Ελλάδος.

Επειδή η κάθε Ασφαλιστική Εταιρεία ακολουθεί διαφορετική πολιτική στο συγκεκριμένο όρο και σε αρκετές περιπτώσεις με διάκριση ακόμη και ανάμεσα σε ατυχήματα και σε ασθένειες ή σε προ υπάρχουσες παθήσεις γνωστές ή άγνωστες  κ.ά.  είναι πολύ σημαντικό πριν αποφασίσετε σε ποια εταιρεία θέλετε να ασφαλιστείτε, να ενημερωθείτε από τον  ασφαλιστικό σας σύμβουλο, τόσο για τις περιόδους αναμονής όσο και για άλλα εξίσου σημαντικά θέματα όρων και διαδικασιών.

Εμείς στη Mega Brokers μπορούμε και έχουμε τη δυνατότητα να σας ενημερώσουμε για όλες σας τις επιλογές από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες εταιρείες της αγοράς, παρέχοντας σας ταυτόχρονα την απαραίτητη πληροφόρηση καθώς και συγκριτική μελέτη ώστε να λάβετε την καταλληλότερη απόφαση. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2109225825  ή να μας στείλετε e-mail kladoszois@megabroker.gr για να επικοινωνήσει μαζί σας ένας συνεργάτης μας.