Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Πολλαπλή αναγνώριση της MEGA από την Eurolife Erb!

Μια ακόμη τιμητική αναγνώριση στη MEGA και τους συνεργάτες της, αποδόθηκε από την EUROLIFE ERB, αναδεικνύοντας την μεγάλη και διακριτή δυναμική της εταιρείας.

Η MEGA έλαβε 3 βραβεία στην εκδήλωση απονομής διακρίσεων στους συνεργάτες ασφαλιστικής εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου.

Η ομάδα πωλήσεων της MEGA παρέλαβε τα βραβεία για τις κατηγορίες:

«Νέα Παραγωγή Ζωής 2018», «Συνολικό Χαρτοφυλάκιο όλων των Κλάδων 2018», «Ποιότητα Χαρτοφυλακίου Κλάδου Αυτοκινήτου 2018».

Η πολλαπλή αυτή αναγνώριση αποτελεί τιμή για την MEGA και επιβεβαιώνει τη σταθερή της πορεία και τη συνέπειά της στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης.

Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου τονίζει ότι η  MEGA θα συνεχίσει  να βελτιώνεται, να επιδιώκει την αναβάθμιση, να διεκδικεί την πρωτιά και να διατηρεί με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια την υψηλότερη  θέση στην αγορά.

Οι διακρίσεις αυτές είναι μια ακόμη αναγνώριση των εξαιρετικών υπηρεσιών που η εταιρεία προσφέρει και επιβεβαιώνουν, την  συνεχή προσπάθεια και την προσήλωση των συνεργατών της εταιρείας στους οποίους και ανήκουν αυτά τα βραβεία.

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

H ομάδα της MEGA δημιουργεί πρωτιές!

Η Εθνική Ασφαλιστική βράβευσε την MEGA για την κατάκτηση της 1ης θέσης συνολικού χαρτοφυλακίου του Κλάδου Ζωής κατά το έτος 2018.

Η εταιρεία  κατάφερε να αποσπάσει το τιμητικό βραβείο το οποίο παρέλαβε ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σαρδελή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.  Κωνσταντά.

Η παραγωγή του Κλάδου Ζωής επιδεικνύει τα τελευταία χρόνια μια σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών, η οποία κινείται μεσοσταθμικά με ρυθμό ανάπτυξης 12% ετησίως.

Αυτή η αυξητική τάση επιβεβαιώνεται και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, ενώ και για το δεύτερο εξάμηνο οι προβλέψεις είναι αισιόδοξες.

Οι διακρίσεις της MEGA αναδεικνύουν τις καλύτερες πρακτικές πωλήσεων, επιβραβεύουν την πελατοκεντρική φιλοσοφία της εταιρείας και επιβεβαιώνουν την κυρίαρχη θέση της στις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση του πελάτη/ασφαλιστή.

Ο πρόεδρος κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος από την πρόοδο που επετεύχθη το 2018, μια χρονιά με καλές επιδόσεις, υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και βελτιωμένη κερδοφορία. Η πορεία αυτή οφείλεται στην ενίσχυση των πωλήσεων, στη διεύρυνση των συνεργασιών μας και στην ανάπτυξη νέων. Το 2020 συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ενίσχυση του κύκλου εργασιών μας και στην αύξηση της παραγωγικότητάς μας για ακόμη περισσότερες πρωτιές»

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Η μεγάλη προοπτική της ιδιωτικής ασφάλισης

Ακολουθεί άρθρο του Γ. Χατζηθεοδοσίου, Προέδρου της MEGA BROKERS & Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση της Εφημερίδας «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» για την ιδιωτική ασφάλιση, δείτε το εδώ.

Η χρονική συγκυρία που βρίσκει την οικονομία σε μία προσπάθεια ανάκαμψης σε συνδυασμό με τις αντιλήψεις της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα λειτουργούν ευνοϊκά για τον κλάδο, ο οποίος επίσης έχει εισέλθει σε περίοδο ωριμότητας από οικονομική, τεχνολογική και προϊοντική παρουσία.

Για τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι ευδιάκριτο ότι ο τομέας των επικουρικών συντάξεων -όπως έχει ανακοινωθεί και από τους κυβερνητικούς παράγοντες- αποτελεί μια πρώτη και κοντινή
χρονικά ευκαιρία για να επιτευχθεί μεγάλη εξέλιξη. Και μπορούν να ανταποκριθούν με απόλυτη επάρκεια. Η είσοδος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον Β’ πυλώνα, και η συμπληρωματική λειτουργία της με το κοινωνικό κράτος, θα σηματοδοτήσει τον εκσυγχρονισμό του όλου συστήματος, το οποίο σήμερα αναγνωρίσιμα πάσχει.

Σαφώς θα παραμείνει -και έτσι πρέπει- ο κεντρικός ρόλος της κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος όμως μπορεί να στηριχθεί με επάρκεια από τον ιδιωτικό τομέα ώστε όλη η δομή του συστήματος να μετεξελιχθεί και τελικά να λειτουργεί υπέρ των πολιτών και της πολιτείας. Αυτός ο ρόλος του κοινωνικού κράτους, που προσωπικά πιστεύω ότι είναι αδιαπραγμάτευτος, θα ενισχυθεί με την ιδιωτική ασφάλιση, διότι η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η κόπωση του ασφαλιστικού συστήματος είναι εμφανής, η αδυναμία κάλυψης των αυξημένων αναγκών ίου κοινωνικού συνόλου είναι αναγνωρίσιμη από όλους, οπότε και η ενεργότερη
συμμετοχή της ιδιωτικής ασφάλισης, είναι ένα επιβεβλημένος μονόδρομος. Το ίδιο, δηλαδή μονόδρομος, είναι και η στήριξη του κρατικού συστήματος Υγείας, το οποίο επίσης κανείς δεν αμφισβητεί ότι ως κοινωνική κρατική παροχή αδυνατεί να εξυπηρετήσει στον βαθμό που θα προκαλούσε ικανοποίηση στους πολίτες. Όλοι αναγνωρίζουν την επάρκεια του ιατρικού – νοσηλευτικού προσωπικού, όλοι αναγνωρίζουν τη δυναμικότητα του συστήματος υγείας. Όμως, είναι γνωστό ότι η εξυπηρέτηση, ο χρόνος διαχείρισης των περιστατικών βρίσκεται σε έναν διαρκή κορεσμό. Την ίδια ώρα, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν 1 ,5 εκατομμύριο ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας. Επίσης όλοι γνωρίζουν ότι οι πολίτες πληρώνουν περίπου 5 δισ. ευρώ τον χρόνο από την τσέπη τους για παροχές ιδιωτικής υγείας.

Για να μη συνεχιστεί αυτό το αδιέξοδο, για να μη συνεχιστεί αυτή η οικονομική εξάντληση των πολιτών, θα πρέπει και εδώ να αξιοποιηθεί ο ιδιωτικός τομέας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να στηρίξουν και το κοινωνικό σύστημα Υγείας. Έχουν και τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία. Και έχει αναλυθεί από αρμοδίους ότι η λειτουργία ΣΔΓΤ αποτελεί μια ιδανική πρώτη λύση για την πολιτεία ώστε να δημιουργήσει νέες κοινωνικές παροχές στην Υγεία, βελτιωμένες, επαρκείς, και σύγχρονες. Σε όλες αυτές τις μεταβολές που προτείνονται, οφείλουμε να παρατηρούμε προσεκτικά τη διεθνή παρουσία του κλάδου και να αντλούμε παραδείγματα από τη διεθνή πρακτική. Τι ισχύει σήμερα; Η ασφαλιστική βιομηχανία είναι σε υψηλή θέση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Έχει πολλαπλά εχέγγυα για τη λειτουργία της, είναι μεγάλος επενδυτής, ελέγχεται από αυστηρές αρχές και υπόκειται σε διαρκή παρακολούθηση.

Όλα αυτά αποτελούν ικανή συνθήκη και για περαιτέρω εξελίξεις. Και αφού συμβαίνουν σε άλλες χώρες, εύκολα μπορούν να υιοθετηθούν και εδώ. Στο πλαίσιο αυτό εκτιμώ ότι και οι φυσικές καταστροφές είναι ένας τομέας όπου η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συνεργαστεί με το κράτος. Και να συντελέσει στην πραγματική προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους από τέτοια συμβάντα. Υπάρχει μια συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και όσο πιο γρήγορα υπάρξει μια θετική έκβαση τόσο καλύτερα. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες πολύ σοβαρών περιστατικών φυσικών καταστροφών στη χώρα μας. Μάνδρα, Μάτι, είναι τα πιο πρόσφατα. Δεν θα ήταν πιο διαχειρίσιμη η κατάσταση αν ήταν περισσότεροι οι συμπολίτες μας και οι επαγγελματίες που είχαν φροντίσει να ασφαλιστούν;

Σίγουρα ναι, καθώς οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και οι προσπάθειες επαναλειτουργίας των επιχειρήσεων θα ξεκινούσαν νωρίτερα και κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Είναι γνωστό πως σε όλες τις χώρες υπάρχει αυτή η συνεργασία καθώς το κράτος δεν μπορεί -ακόμα και στις καλύτερες οικονομίες- να επωμιστεί το βάρος αποζημιώσεων μιας μεγάλης φυσικής καταστροφής. Με μία ιδιωτική ασφάλιση στην περιουσία του ο πολίτης αισθάνεται περισσότερο προστατευμένος και ο επιχειρηματίας βλέπει την επιχείρησή του πιο «θωρακισμένη». Σε αυτές τις αναμενόμενες και επιβεβλημένες εξελίξεις θα είναι θετικό να υπάρξουν και φοροκίνητρα. Η στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που συνάπτουν ιδιωτικά ασφαλιστήρια είναι μια ιδανική υποβοήθηση ώστε η ελληνική κοινωνία και οικονομία να προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά και να ακολουθήσουν την πεπατημένη των άλλων χωρών του κόσμου όπου η ιδιωτική ασφάλιση είναι απόλυτα ενσωματωμένη με την εξέλιξη, την πρόοδο, την ευημερία. Σε αυτές τις κοινωνίες που ο κλάδος αποτελεί συνώνυμο της ζωής και του πολιτισμού. Ανασταλτικός παράγοντας αυτής της εξέλιξης στη χώρα μας είναι σίγουρα οι παρωχημένες νοοτροπίες και οι ιδεοληπτικές προσεγγίσεις. Πρέπει να σταματήσουμε να θεωρούμε ταμπού ένα ιδιωτικό ασφαλιστήριο και να προσαρμοστούμε στις διεθνείς καλές πρακτικές. Όταν ο υπόλοιπος κόσμος προχωρά, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε πίσω. Είναι παράλογο να πιστεύουμε ότι πρέπει να διατηρηθεί το ίδιο καθεστώς, το οποίο αποδεδειγμένα δεν μπορεί να στηρίξει τις σύγχρονες ανάγκες, καθώς αυτές ολοένα και αυξάνονται.

Ο ασφαλιστικός κλάδος, με τους άριστα καταρτισμένους επαγγελματίες, είναι σε θέση να δώσει λύσεις, να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο του Έλληνα, να τον κάνει να νιώσει ασφάλεια για το μέλλον του και ταυτόχρονα να στηρίξει την οικονομία της χώρας. Πρόκειται για κατάσταση «win-win» που δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη.
Και όσο νωρίτερα ερμηνεύσουμε τις προκλήσεις της εποχής και αξιοποιήσουμε σημαντικά εργαλεία όπως την τεχνολογική εξέλιξη και την επάρκεια της νέας γενιάς των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, τόσο περισσότερα κέρδη θα έχουμε.

 

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Δυναμικές επιδόσεις και διακρίσεις της MEGA BROKERS στον Κλάδο Ζωής

Ημέρα ιδιαίτερης χαράς και καταξίωσης η σημερινή απονομή του κυπέλου για την 1η θέση στην παραγωγή Κλάδου Ζωής Μεσιτών για το 2018, από την ΕΘΝΙΚΗ ασφαλιστική.

20191111_131617

Το 2017 στη συνάντηση του δικτύου μας με την ασφαλιστική εταιρεία, σύσσωμη η ηγεσία της δεσμεύτηκε για τη μέγιστη υποστήριξη και εξυπηρέτηση των συνεργατών μας.

Ένα χρόνο μετά, έχοντας κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της, αποδεικνύουμε με τη σειρά μας τη δική μας δέσμευση, κατακτώντας την 1η θέση.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους της ΕΘΝΙΚΗΣ ασφαλιστικής για τη στήριξή τους.

Η  κατάκτηση της 1ης θέσης, στη 1η  ασφαλιστική εταιρία, έχει σαφώς ιδιαίτερη βαρύτητα και αποτελεί πρόκληση για το μέλλον.

Η επιτυχία αυτή ανήκει σε όλους τους συνεργάτες μας που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν με την παραγωγή τους την προσπάθεια αυτή, αλλά και στο προσωπικό του Κλάδου που ανταποκρίθηκε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Σας ευχαριστούμε όλους θερμά και συνεχίζουμε δυναμικά!

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Ομιλία Προέδρου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του ΠΣΑΣ (video)

Ο Π.Σ.Α.Σ. διοργάνωσε και φέτος με τεράστια επιτυχία την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την βράβευση των κορυφαίων ασφαλιστικών συμβούλων της χώρας, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2019 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Δείτε παρακάτω την ομιλία του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της MEGA BROKERS κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Με δυναμικές επιδόσεις και όραμα την ανάπτυξη και το 2019 είναι  η χρονιά της MEGA BROKERS

Οι έντονοι ρυθμοί ανάπτυξης της εταιρείας, η δημιουργία πρωτοποριακών εφαρμογών και η υιοθέτηση καινοτόμων υπηρεσιών, έχουν αυξήσει την απόστασή της από τους ανταγωνιστές του κλάδου, όπως μαρτυρούν οι πρωτιές της MEGA BROKERS στις ασφαλιστικές εταιρείες Groupama, Εθνική, Interamerican όπως και οι διακρίσεις σε υπόλοιπες 12 ασφαλιστικές εταιρείες, για τα παραγωγικά αποτελέσματα του 2018.

Η MEGA BROKERS είναι η εταιρεία που γνωρίζει πώς να επενδύει αποτελεσματικά στη γνώση, στην εμπειρία, στους ανθρώπους, στην ποιότητα και, πάνω απ’ όλα, στο μέλλον.

Δεν είναι τυχαία τα μεγάλα ποσοστά ανάπτυξης των πωλήσεων που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά, να αναφερθεί ό,τι κατά την περίοδο 2013-2018 σημειώθηκε σημαντική αύξηση πωλήσεων σε ποσοστό 40%.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κύριος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε,

«Έχουμε τη χαρά να ανταμειβόμαστε για ακόμη μία χρονιά με την πρωτιά στις πωλήσεις. Το να καταφέρει η εταιρεία να διατηρείται στην πρώτη θέση ανάμεσα στους ανταγωνιστές της για 5η συνεχόμενη χρονιά εν μέσω ενός γενικότερα δυσχερούς επιχειρηματικού και οικονομικού περιβάλλοντος, σημαίνει ότι αποτελεί αδιαμφισβήτητη επιλογή.

Η διάκριση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζουμε νέα πράγματα κάθε μέρα και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες μας.

Αυτός είναι ο νέος τρόπος δουλειάς μας σε μια εποχή που μας φέρνει συνεχώς νέα δεδομένα.

 Η διάθεση για αλλαγή και προσαρμοστικότητα στο καινούργιο, μας οδηγεί καθημερινά σε συνεχή εξέλιξη και επιτυχία»

groupama571d5b3f-7c15-4084-bf31-e20ab0c5b002

interamerican

4565fffb-41b6-4614-ab7b-84d8577cff68

ethniki

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Τονωτική ένεση για την ασφαλιστική αγορά η άρση των capital controls

«Τονωτική ένεση για την ασφαλιστική αγορά» χαρακτήρισε την άρση των capital controls ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΣΕΜΑ, Τάσος Χατζηθεοδοσίου, σε δήλωσή του στο nextdeal.gr. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι πελάτες και ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν πλέον να επενδύουν ελεύθερα στο εξωτερικό, ωστόσο υποστήριξε ότι οι Ευρωπαϊκοί τίτλοι δίνουν αυτή τη στιγμή μηδενικές ή αρνητικές αποδόσεις και δεν πιστεύει ότι θα αλλάξουν και πολλά στον επενδυτικό σχεδιασμό όσων είναι τοποθετημένοι σε Ελληνικές επενδύσεις.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του κ. Χατζηθεοδοσίου αναφορικά με την άρση των capital controls:

«Η άρση των capital controls απελευθερώνει κάθε κλάδο της οικονομίας και τονώνει την ψυχολογία των πολιτών. Άρα είναι μια τονωτική ένεση και για την ασφαλιστική αγορά.

Είναι αλήθεια ότι στην οικονομία κάθε περιορισμός αποτελεί εμπόδιο και θεωρητικό και ουσιαστικό. Επομένως το πρώτο  όφελος από την κατάργηση των capital controls είναι η άρση του περιορισμού. Το δεύτερο όφελος είναι η βελτίωση της εικόνας της Ελληνικής οικονομίας και της ψυχολογίας επενδυτών και καταναλωτών. Ήδη ο διεθνής τύπος αναμένει άμεσα μια βελτιωμένη αξιολόγηση για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους.

Στο πλαίσιο αυτό, η απελευθέρωση της επιχειρηματικότητας,  δίνει νέα δυναμική, ενισχύει την αναπτυξιακή προσπάθεια και ανοίγει νέους δρόμους δημιουργώντας ένα αίσθημα ανακούφισης.

Ειδικά για την ασφαλιστική αγορά, πελάτες και ασφαλιστικές εταιρείες θα μπορούν πλέον να επενδύσουν ελεύθερα στο εξωτερικό. Ωστόσο, οι Ευρωπαϊκοί τίτλοι δίνουν αυτή τη στιγμή μηδενικές ή αρνητικές αποδόσεις. Οπότε δεν πιστεύω ότι θα αλλάξουν και πολλά στον επενδυτικό σχεδιασμό όσων είναι τοποθετημένοι σε Ελληνικές επενδύσεις. Αυτό που αλλάζει με τη βελτιωμένη ψυχολογία των καταναλωτών είναι ότι θα αυξηθεί η όρεξη τους για επενδύσεις. Το κλίμα σταθερότητας είναι απαραίτητο για κάθε επενδυτή, μικρό ή μεγάλο. Εφόσον λοιπόν επιστρέφουμε σε μια φυσιολογική κατάσταση, πιστεύω πως οι επενδυτές θα αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους.

Από τα χρήματα λοιπόν που θα βγουν και πάλι σε κίνηση λόγω του βελτιωμένου οικονομικού κλίματος η ασφαλιστική αγορά πρέπει να πάρει κομμάτι και μάλιστα σημαντικό. Υπάρχουν πολύ καλά στημένα προϊόντα και υπηρεσίες και πολύ καλά καταρτισμένοι διαμεσολαβητές που μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα των νέων επενδύσεων.»

Πηγή: www.nextdeal.gr

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Η MEGA BROKERS ασφαλίζει τη Διοργάνωση των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην Πάτρα 2019

Τη MEGA BROKERS, εμπιστεύθηκε η Οργανωτική Επιτροπή για την κάλυψη Αστικής ευθύνης Διοργάνωσης Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που διεξάγονται στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου, σε συνεργασία με την ασφαλιστική Εταιρεία Ευρωπαϊκή Πίστη.

Πρόκειται για μία νέα διοργάνωση η οποία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια όταν διεξήχθησαν οι πρώτοι αγώνες στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Αποτελεί ιδέα της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων για να στηρίξει τον αθλητικό τουρισμό με συγκεκριμένα αθλήματα που παίζονται στην άμμο και μέσα στη θάλασσα.

Η έναρξη των αγώνων έγινε παρουσία κυβερνητικών στελεχών ενώ σημαντικό παρών έδωσε και ο Πρίγκιπας ΑΛΒΕΡΤΟΣ του Μονακό, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, θερμός φίλαθλος της Κωπηλασίας που βρίσκεται στην Πάτρα για να παρακολουθήσει τους ΙΙ Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες.

«Η ασφάλιση της Διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων που αναλάβαμε μέσω του συνεργάτη μας κύριο Κονταξή Ηλία, αποδεικνύει ότι η MEGA BROKERS και οι συνεργάτες της, διαθέτουν εξειδικευμένη γνώση και εμπειρία στο σχεδιασμό και την παροχή σύγχρονων ασφαλιστικών λύσεων που προσαρμόζονται σε κάθε ασφαλιστική ανάγκη.»

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Τάσος Χατζηθεοδοσίου: Τα δυο κορυφαία μυστικά για το τέλειο ασφαλιστήριο υγείας

190710173107_health_insurance-1280x720

Ο υποψήφιος ασφαλισμένος συχνά αναρωτιέται ποια είναι η ιδανική ισορροπία σε σχέση με το ύψος της απαλλαγής, το ανώτατο όριο αποζημίωσης και το κόστος των ασφαλίστρων ώστε να είναι καλυμμένος ασφαλιστικά όταν χρειαστεί να νοσηλευτεί χωρίς επιβαρύνεται υπέρμετρα.

Ο κ. Τάσος Χατζηθεοδοσίου, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γιευθυντής της ασφαλιστικής εταιρίας παροχής ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών προϊόντων Mega Brokers μας δίνει μια «εικόνα ισορροπίας» αυτών των παραμέτρων ενός συμβολαίου, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα το πρόγραμμα υγείας που θα μπορούσε να επιλέξει ένας άντρας 40 ετών.

«Δεν υπάρχουν μυστικά για ένα καλό ασφαλιστήριο συμβόλαιο» επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συνεχίζει: «Όλα και πάντα εξαρτώνται από τις ανάγκες του ασφαλισμένου σε συνδυασμό με την οικονομική του δυνατότητα.

Για παράδειγμα ένας άντρας 40 ετών, μπορεί να ασφαλιστεί με ένα πρόγραμμα κόστους μόνο 500€ ανά έτος – το ποσό θεωρώ ότι είναι το ελάχιστο αντίτιμο που οφείλει ο καθένας μας στον εαυτό του, ώστε να αισθάνεται πάντα «ασφαλής» και να απαλλαγεί από το άγχος των επιλογών την ώρα της δύσκολης στιγμής.

Αυτό το πρόγραμμα είναι με απαλλαγή 1.000-1.500€ και ετήσιο όριο αποζημίωσης κοντά στις 300.000€.

Αυτά τα δύο ποσά θεωρώ ότι είναι η ιδανική ισορροπία για ένα οικονομικό πακέτο με δεδομένο ότι στην περίπτωση χρήσης δημόσιου φορέα, η απαλλαγή μπορεί να μειωθεί σημαντικά και βάσει στατιστικών στοιχείων, οι 300.000€ είναι ένα επαρκές όριο αποζημίωσης, για έναν μέσο ασφαλισμένο».

Ποιες παγίδες πρέπει να αποφύγει ο υποψήφιος ασφαλισμένος;

«Δεν υπάρχουν παγίδες. Ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής έχει υποχρέωση να εξηγήσει και να αναλύσει στον υποψήφιο ασφαλισμένο όλα τα σημεία της σύμβασης, που θα του κάνουν παντελώς ξεκάθαρες τις παροχές, τις εξαιρέσεις και τις απαλλαγές» επισημαίνει ο κ. Χατζηθεοδοσίου  και συνεχίζει: «Μόνο έτσι ο καθένας μας θα κάνει την καλύτερη επιλογή προγράμματος, που να είναι προσαρμοσμένο πλήρως στις ανάγκες του».

«Για μένα το σημαντικότερο σημείο, που θα πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος ασφαλισμένος εξαρχής, είναι να δώσει πλήρες και ειλικρινές ιατρικό ιστορικό. Ακόμη και αν ο ίδιος θεωρήσει κάποιο θέμα υγείας του μη σοβαρό, θα πρέπει οπωσδήποτε να το επισημάνει.

Όσο επιβάλλεται η σχέση να είναι ειλικρινής από τη μία πλευρά, έτσι πρέπει να είναι και από την άλλη. Μην ξεχνάμε ότι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Υγείας, δημιουργεί μία σχέση Ζωής μεταξύ ασφαλισμένου, διαμεσολαβητή και ασφαλιστικής εταιρείας.

Ο υποψήφιος επιβάλλεται να είναι απόλυτα συνεργάσιμος με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και την εταιρεία, ώστε να γίνει πλήρης και σωστή καταγραφή των στοιχείων του. Η έγκαιρη και χωρίς διακοπές εξόφληση των ασφαλίστρων, ώστε να μην υπάρχει ποτέ κενό ασφάλισης, είναι επίσης σημαντική.

Τέλος, η άμεση επικοινωνία του με τον διαμεσολαβητή ώστε να λάβει τις κατάλληλες οδηγίες χρήσης του προγράμματος ή ακόμη και προέγκριση για τις προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις, βοηθάει σημαντικά στην ορθότητα της διαδικασίας».

Πηγή:

Τα δυο κορυφαία μυστικά για το τέλειο ασφαλιστήριο υγείας

Μαρία Φουσκαρίνη Χωρίς σχόλια

Συνέντευξη κ, Τάσου Χατζηθεοδοσίου: «Η πολιτεία αδυνατεί να σταθεί οικονομικά δίπλα στους πολίτες σε ένα καταστροφικό γεγονός»

1. Πιστεύετε ότι η όποια αλλαγή στην πολιτική σκηνή θα επηρεάσει την ιδιωτική ασφάλιση; Και πως;

Πιστεύω ότι άμεσα οι πολιτικοί θα ήταν σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση είναι ένας ισχυρός πυλώνας του χρηματοοικονομικού συστήματος και μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά και υποστηρικτικά με το κράτος σε βασικούς τομείς όπως η Υγεία, η Σύνταξη και η κάλυψη ζημιών από Φυσικές Καταστροφές. Ούτως ή άλλως, η πολιτεία δεν θα μπορούσε από μόνη της να σταθεί οικονομικά δίπλα στους πολίτες σε ένα καταστροφικό γεγονός.
Συνεπώς η όποια αλλαγή επέλθει στην πολιτική σκηνή θα προσδοκούσα να επηρεάσει θετικά το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί επιτέλους ο κλάδος μας, όπως και στις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

2. Τελικά μήπως ήρθε η ώρα για την ανάπτυξη του 3ου ασφαλιστικού πυλώνα; Είναι οι ασφαλιστικές εταιρίες έτοιμες να τον υποδεχθούν;
Φυσικά και έχει έρθει η στιγμή και οι ασφαλιστικές είναι έτοιμες να τον υποδεχθούν. Τα προϊόντα των ασφαλιστικών εταιρειών εξελίσσονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες της εποχής μας.
Ωστόσο, η οικονομική ύφεση των τελευταίων ετών δεν έχει ευνοήσει την ανάπτυξη. Η στροφή στα Ιδιωτικά Συνταξιοδοτικά Προγράμματα αποτελεί πραγματικότητα σε Ευρώπη και Αμερική και πιστεύω ότι στο πολύ άμεσο μέλλον θα είναι πραγματικότητα και για τη χώρα μας. Η ασφαλιστική συνείδηση ολοένα και ενδυναμώνεται καθώς η κοινωνία ωριμάζει, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες, συνειδητοποιώντας την αδυναμία του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος να ανταποκριθεί, κατανοούν τα προνόμια της ιδιωτικής ασφάλισης και επιθυμούν να διασφαλίσουν το μέλλον τους.
3. Επειδή βρισκόμαστε σε ένα «σταυροδρόμι» ανάπτυξης και όλες οι εταιρίες επιχειρούν είτε με νέα προγράμματα είτε με deal να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στην Ελληνική αγορά, βρίσκεστε στο κατώφλι διαπραγματεύσεων για κάποια εξαγορά;
Η MEGA BROKERS έχει πάντοτε κύριο μέλημά της να βρίσκεται δίπλα στους συνεργάτες και τους πελάτες της, να τους εξελίσσει, να διευρύνει και να διαμορφώνει με αρχές και συνέπεια ένα καλύτερο μέλλον με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο προϊόντων και υπηρεσιών. Το ενδιαφέρον μας για εξέλιξη και ανάπτυξη είναι διαρκές. Σε αυτό το πλαίσιο, πιστοί στις αξίες και το όραμά μας, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε οτιδήποτε θα μπορούσε να διευρύνει τους ορίζοντές μας και να δώσει νέα δυναμική στα πολύπλευρα σχέδιά μας.

4. Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 1ο συνέδριο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών απ’ όλη τη χώρα, ποια νέα δεδομένα δημιουργεί στο χώρο η συγκεκριμένη κίνηση;

Η συλλογικότητα, η ενιαία φωνή και η συσπείρωση του κλάδου είναι σημαντικά για την ανάπτυξη και την ισχυροποίηση της παρουσίας του στη χώρα. Με τέτοιες κινήσεις ενισχύεται ο επαγγελματισμός και η ποιοτική αναβάθμιση του κλάδου μας.
Το μέλλον του χώρου βρίσκεται στη συλλογικότητα, στις ενιαίες θέσεις και στην ομαδικότητα. Μόνο έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαμόρφωση της ασφαλιστικής συνείδησης των πολιτών και τελικά και την ανάπτυξη του επαγγέλματός μας.

5. Πρόσφατα συμμετείχατε στο MDRT στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τι προσδοκά η Mega Brokers από τη συμμετοχή της σε έναν τέτοιο θεσμό;
Το MDRT είναι ένας διεθνής οργανισμός στον οποίο συμμετέχουν οι καλύτεροι ασφαλιστικοί και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι από όλο τον κόσμο. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ως εταιρεία αποφασίσαμε να συμμετέχουμε με 3μελή αποστολή και αποκομίσαμε μια εξαιρετική εμπειρία. Τα περίπου 15,000 μέλη που συμμετέχουν στο ετήσιο συνέδριο, ανταλλάσσουν απόψεις, τεχνογνωσία και μεθοδολογίες που έχουν χρησιμοποιήσει στη δουλειά τους και έχουν δει ότι αποδίδουν. Σκοπός μας είναι να γίνουμε ενεργά μέλη του MDRT με όσο το δυνατόν περισσότερους διαμεσολαβητές από το δίκτυο μας.

mdrt

Πηγή: Banking News